C.V de Grenszuukers neemt Bierfestival Hop over de Grens voor het goede doel van Tafelronde 195 over

C.V de Grenszuukers neemt het Bierfestival Hop over de Grens voor het goede doel van Tafelronde 195 over.

Na 6 edities en bijna 100.000 euro opgehaald te hebben voor voornamelijk lokale goede doelen had de Tafelronde 195 uit Baarle plannen voor een nieuw evenement. Het succesvolle bierfestival stopzetten zou zonde zijn voor de gemeenschap. Na een zoektocht van een jaar, en verkennende gesprekken met enkele goede kandidaten, is besloten om de organisatie van het Bierfestival aan de Baarlese carnavalsvereniging De Grenszuukers te gunnen.

In deze gesprekken bleek dat CV de Grenszuukers dezelfde visie bij het bierfestival heeft als Tafelronde 195. Het concept wordt dan ook één op één overgenomen. De geest en doel van het festival blijven bewaard. Dat wil zeggen dat geld wordt opgehaald voor diverse lokale goede doelen door het organiseren van een tof bierfestival waar iedereen welkom is om een lekkere pint (of iets anders) te komen drinken voor het goede doel.

Wat is het Bierfestival Hop over de Grens?

Sinds 2017 organiseert de Tafelronde 195 op de grens te Baarle-Hertog/Nassau het bierfestival waar Belgische en Nederlandse bierbrouwers en bierliefhebbers elkaar ontmoeten. In 6 edities is het uitgegroeid tot een gezellig dorps-ontmoetingsmoment, waar jong en oud een gezellige middag beleven op het Sint-Annaplein. Uiteraard wordt er gezorgd voor een gevarieerd aanbod van bieren, maar daarnaast valt er ook wat lekkers te eten en wordt er voor een gezellig muziekje gezorgd. De opbrengst van het bierfestival wordt geschonken aan lokale goede doelen.

Wat is de Tafelronde?

Tafelronde 195 Taxandria bestaat op dit moment uit 11 ondernemende jonge mannen in de leeftijdscategorie tussen 25 en 40 jaar. Sinds 2005 heeft deze vereniging diverse evenementen georganiseerd in en rondom Baarle waarvan de Truckrun, de Drive-in movie night, en het bierfestival misschien de bekendste zijn.

Wie zijn de Grenszuukers?

C.V. de Grenszuukers uit ’t Smokkelgat is de overkoepelende carnavalsvereniging in Baarle-Nassau/Hertog. De vereniging organiseert de carnavalsoptocht in Baarle en vele nevenactiviteiten rondom carnaval, zoals 11-11, de sauwelavond, de carnavalsquiz, de carnavalsmis, bezoeken aan zieken in verzorgings- en ziekenhuizen, bezoeken aan diverse carnavalsfeesten zoals bijvoorbeeld de Soos. Daar wordt nu dus ook het bierfestival Hop over de Grens aan toegevoegd.

Nieuw evenement van de Tafelronde en het 7de Bierfestival Hop over de Grens.

De Tafelronde is nog in volle voorbereiding van het nieuwe evenement. De verwachting is dat rond september hieromtrent meer gecommuniceerd kan worden.

Als alles volgens planning verloopt zal de 7de editie van het Hop over de Grens Bierfestival doorgaan op zondag 8 september 2024. Deze datum kunt u alvast in uw agenda zetten!

Tafelronde 195 en CV de Grenszuukers hopen u te mogen begroeten op hun volgende evenementen!